BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдия е задържан за бракониерство в землището на гр. Шипка

Сдружението с нестопанска цел „Про веритас“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, обявява конкурс за финансиране на проекти на независими регионални журналисти и медии в България.

Целта на конкурса е да бъдат подкрепени проектни предложения, които допринасят за:
– израстването и развитието на независимата журналистика в регионите на България;
– професионалното развитие на журналисти с интерес към регионалната проблематика, или на медии, които предлагат обективни новини и критични анализи за развитието на областите, в които работят;
– провокирането на дебат на местно ниво с участието на граждански организации, местните власти и бизнеса като основа за изграждане на информирани политики за местно развитие.

Програмата насърчава и инициативи, които разказват добрите истории от регионите на страната, разкриват нередности и/или предлагат решения как институциите да служат по-добре на гражданите по места и как да се подобри качеството на живот. Подкрепа могат да получат всички формати за представяне на качествено съдържание – текстове, аудио и видео, както и комбинации от тях.

В допълнение към финансираните проекти, ще бъдат организирани семинари и обучения за представители на регионални медии, срещи за споделяне на опит и добри практики с водещи български журналисти, работата с бази данни и дигитални инструменти, Закона за достъп до обществена информация, комуникацията с публични институции и др.

Финансирането по програмата е за период от 12 месеца на проектен принцип, след оценка на представените кандидатури от професионално независимо жури.

Краен срок: 15 март 2024 г.

Илюстративна снимка: Фейбук/ЮИДП

Полицията задържа съдия за бракониерство в землището на град Шипка, предаде NOVA TV.

Случаят е от 18 август. Около 01:30 ч, полицаи засекли съдията на територията на Държавно горско стопанство-Казанлък, където на място открили и два убити елена. По информация на Югоизточното държавно предприятие(ЮИДП), животните са на една и две години.

По неофициална информация, разпространена от редица медии, служителят на Темида е от Варненския районен съд.

Сигналът за бракониерски лов в местността “Донкова могила”, в землището на гр. Шипка е бил подаден на телефон 112. На място са изпратени служители на ТП “Държавно горско стопанство Казанлък”. При проверката те са установени лице и ловна карабина, без необходимите документи, в превозно средство. Лицето е задържано от служители на МВР, също пристигнали на място, посочват в официалната си страница във Фейсбук от ЮИДП-Сливен.

Животните са транспортирани до Ветеринарномедицински факултет – Стара Загора, за да бъде извършена съдебно-ветеринарномедицинска експертиза.

Предстои разследване.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!