BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

15 часа вали, но снегът в Габровско е до 10 см

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Повече от 15 часа продължава снеговалежът в Габрово, като снежната покривка в града е 5-7 см, а по високите части – 10 см. На Шипка и Узана снегът достига 15 см. Повече за актуалната зимна обстановка към 13:00 ч. на 11 януари 2022 г. съобщават от Община Габрово.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Снегопочистване

Проходът Шипка се почиства непрекъснато, проходим е при зимни условия. Температурата е – 4 °C, видимостта е намалена. На върха духа силен вятър, който е предпоставка за образуване на навявания.

Вътрешните улици към базите в месността Узана се почистват. В Габрово главните улици, подходите към лечебните заведения, градини, училища и др. са почистени и обработени, влиза се поетапно в малките улици.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват. Пътищата към населените места в общината се почистват и обработват. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Препоръки при по-голямо застудяване

Предвид отрицателните температури и предстоящото по-голямо застудяване, от Община Габрово призовават гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си – както шофьорите, така и пешеходците.

Заради неблагоприятната метеорологична обстановка в цялата страна е препоръчително да се избягват дългите пътувания или, ако е наложително, автомобилите и водачите да са добре подготвени за зимата.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!