BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

52 са новите случаи на COVID-19 в област Габрово, най-много са в Габрово и Дряново

52 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 23-25 октомври 2020 г., съобщават от РЗИ – Габрово.

Има и един смъртен случай – мъж на 73 години от Габрово, хоспитализиран в МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ на 13.10.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с вирусна пневмония. Починал е на 24.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Починалият е с придружаващо хронично сърдечно заболяване.

Най-много са случаите в община Габрово – 20. За първи път има повишаване на случаите и в община Дряново – 15. На трето място по брой случаи е община Севлиево – 14, а най-малко са в община Трявна – 3.

От новите случаи 32 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, 13 лица са хоспитализирани с вирусна пневмония, 7 лица към момента са без симптоми на заболяването.

15 от новорегистрираните са персонал и потребители на Дневен център за стари хора в Дряново.
Същите (общо 21 човека) са изследвани от РЗИ Габрово по повод на заболели от COVID-19 две жени от Дневния център, които към момента са хоспитализирани в МОБАЛ гр. В. Търново.
Епидемиологичното проучване продължава с изследване на Защитено жилище за лица с физически увреждания в Дряново, тъй като към момента две лица от защитеното жилище са с положителни проби за COVID-19 и са в непосредствена епидемиологична връзка със заболелите от Дневния център – Дряново.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!