BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

8 нови китайски екоавтобуси ще обикалят улиците на Габрово

Новите возила ще пристигнат в Габрово през пролетта на идната година. Наглед срокът не е малък, но автобусите ще бъдат произведени специално за Габрово от най-големия производител в автобусната индустрия в в света YUTONG, чийто представител за България е Българска Автомобилна Индустрия.

Нейният търговски директор Тодор Стойков уточни, че ще бъде предоставен мострен автобус предварително, ако е нужно ще се правят корекции. Автобусите са 12-метрови нископодови, те са на природен газ, едно отлично екологично решение за града. CNG автобусите YUTONG са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е 400 км. За да осигури по-голяма защита на пътниците той разполага с 3 двойни врати.

Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон. Има просторен и комфортен салон, седалки с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали; механична рампа и система за накланяне на превозното средство; под от противохлъзгащо покритие. Автобусът е снабден с рампа и места за инвалидни колички.

„Имаме желание да доставим автобусите по-рано от предвидения в договора срок. Автобусите ще бъдат с петгодишна гаранция, като разходите за обслужване през първите две години са включени в цената. До момента YUTONG има доставени 153 автобуса в България. В началото на 2019 г. снабдихме с нови 22 екологични автобуса YUTONG, задвижвани на природен газ, Столичен автотранспорт, отзивите са много добри „, допълни той.

Доставката на 8-те нови автобуси са част от изпълнението на проекта за устойчив градски транспорт на стойност 13 676 929 лв. от които 9 000 000 лв. – съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и национално съфинансиране и 4 676 929 лв. собствен принос на Община Габрово, припомни зам. кметът Климент Кунев. Освен доставката договорът включва и обучени на персонал, както и сервизна поддръжка на автобусите. Автобусите са за 80 пътници, каза още той.

Кметът Христова Таня Христова допълни, че вероятно идната седмица ще бъде подписан и още един договор – за три електрически автобуси със станции към тях. От няколко месеца три нови чешки електробуса вече обслужват транспортната схема на града.

Така новите модерни превозни средства за градския транспорт ще стават 14.

„YUTONG е световен лидер в производството и доставката на градски, туристически и специализирани автобуси. Основният завод на компанията е разположен в индустриалния парк Джънджоу, провинция Хенан, на площ от 1,12 мил. кв.м. Годишните продажби на автобуси са над 60 000 автобуса. Към момента компанията разполага с четири производствени бази за конвенционални автобуси, автобуси с алтернативно задвижване, автобуси със специално предназначение и една за резервни части и компоненти. Компанията предлага пълна гама автобуси от 5 до 25 м., включваща над 203 серийни автобусa, обхващащи различни пазарни сегменти: градски и междуградски автобуси, училищни автобуси, автобуси със специално предназначение и други. По този начин фирмата се превръща в най-големия производител в автобусната индустрия в Китай и в света“, каза Хърбърт Хъ, регионален мениджър за Европа в компанията YUTONG.

При подписване на договора Андон Димитров, изпълнителен директор на Българска Автомобилна Индустрия подари на кмета Таня Христова умален модел на китайския автобус.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!