BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Гешев обеща да провери сделката за приватизацията на „Булгартабак“ в Благоевград


Главният прокурор Иван Гешев пристигна в Благоевград, докато на територията му течеше акция „Респект“.

Всички приватизационни сделки, включително тази за „Булгартабак“, ще бъдат проверени, увери днес главният прокурор Иван Гешев, притиснат от журналистически въпроси в Благоевград за сделката, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Гешев уточни, че в хода на разследването ДАНС първо ще изведе „сметката“ – колко активи са продадени и колко пари са получени за тях. „Почва се с най-големите активи. Защото е ясно „Кремиковци“ какъв актив беше, а го продадоха за 1 долар“, обясни Гешев и добави: „Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора“.

До момента, над 15 души са задържани със заповед за 24 часа при провеждащата се специализирана полицейска акция в Благоевград. Това са лица от активния криминален контингент, които са задържани и назад във времето, и в момента се работи усилено с тях. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, малко по-рано днес, по време на посещението му в областния център.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов

По думите на Иванов, задържани са били лица от активния криминален контингент, които влияят на оперативната обстановка. Той обяви, че според информацията, с която разполагат от директора на областната дирекция, от окръжния прокурор и заместник-кмета, Благоевград е един сравнително спокоен регион.

Ивайло Иванов добави, че е направен анализ на областта преди започването на самата акция. Той определи Благоевградска област като спокойна, в сравнение с останалата част от страната.

Масираната акция на полиция и жандармерията започна рано тази сутрин.

Все още са блокирани изходите на града, проверяват се автомобили. На места в Благоевград се забелязват тежко въоражени униформени и полицейски кучета.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!