BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг след повторно преброяване на гласовете, обяви ОИК

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Снимка: личен профил във Фейсбук

Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг след повторно преброяване на гласовете. Това реши Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Омуртаг, която в изпълнение на съдебно решение извърши ново броене в три секции – в селата Могилец и Беломорци, и една в град Омуртаг.

След повторното преброяване, ОИК единодушно обявява за избран за кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, издигнат от местна коалиция СДС-НДПС, получил 5118 действителни гласове.

Решението е взето въз основа на получените данни от протоколите на секционните комисии, разписка за съответствие на приетите, въведени и потвърдени секционни протоколи и предложение за решение на ОИК за избиране на кмет на община.

Кметът на Омуртаг, обвинен за участие в организирана престъпна група, остава под домашен арест

Решението на ОИК подлежи на обжалване пред Административния съд в седемдневен срок.

Новото преброяване на гласовете в трите секции беше направено в изпълнение на решение на Върховния административен съд и на Административния съд в Търговище.

Двете съдилища отмениха избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг и върнаха изборните книжа на съответната общинска избирателна комисия за обявяване на действителните резултати.

Кметът на Омуртаг и баща му са обвинени за участие в престъпна група

Делото срещу избора на Ешрефов за кмет беше образувано по жалба на представител на политическа партия ДПС.

В момента кметът на Омуртаг и баща му са обвиняеми за участие в организирана престъпна група на територията на общината.

Ешреф Ешрефов е разследван за това, че чрез служебното си положение е облагодетелствал бизнеса на баща си, който се занимава с дърводобив.

ДАНС, КПКОНПИ и МВР влязоха в Община Омуртаг

Кметът на Омуртаг беше задържан през февруари при акция на КПКОНПИ и на прокуратурата, девет месеца след като напусна ДПС със скандал.

Сега Ешрефов е под домашен арест.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!