BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Бобоков е обвинен и за държане на археологически обекти


Илюстративна снимка: prb.bg

Бизнесменът Пламен Бобоков е с ново, трето обвинение. То е за държане без регистрация на археологически обекти. Определената му мярка за неотклонение е „подписка“, съобщи пиарът на русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, цитиран от БНР. 

Освен „Монбат“, „Приста Ойл“ и свързаните с тях компании братята са собственици и на фондация „Братя Бобокови“, която управлява частния Нумизматичен музей в Русе.

Това става само ден, след като двамата с брат му Атанас дадоха интервю пред бТВ, в което повториха твърдението си, че депутатът от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски иска да поеме контрол над бизнеса им и това стои в основата на активността на разследващите срещу тях, припомня „Свободна Европа“.

От края на май братя Бобокови са обвиняеми за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още няколко души. Специализираната прокуратура твърди, че те са се възползвали от схема за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества, които са имали отношения с дъщерната компания на „Монбат“ – „Монбат Рисайклинг“.

В допълнение, през юли Пламен Бобоков беше обвинен за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция. Специализираната прокуратура твърди, че двамата са участвали в престъпен сговор, чрез който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата ситуация в Либия и Украйна, с която бизнесменът не можел да се сдобие правоморено.

Според днешното съобщение, изпратено до медиите от пиарът на Бобокови, наред с висящите разследвания срещу бизнесмените са в ход „ревизии и проверки в компаниите, заводите, фондацията, офисите и домовете на индустриалците, придружени от активен черен пиар с таргет бизнеса и семействата им в обслужващите властта медии“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!