BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младежки център Габрово осмисля пролетната ваканция на младежите в града

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Наситена с инициативи пролетна ваканция очаква габровските гимназисти благодарение на Младежки център – Габрово и Община Габрово. Дните на ваканцията са заети с обучения, арт работилници и дейности в полза на общността, като част от тях са предложени от самите младежи.
Ваканционните дни започват още в събота, 30 март, с вечер на настолните игри в Младежкия център, а следващият ден, 31 март, е отделен за правене на бостански плашила, тъй като младежите са твърдо решени да участват и спечелят конкурса на музей „Етър“.

Следват три семинара, насочени към развитието на младите хора и тяхното по-активно участие в живота на града и вземането на решения за него. Те засягат теми като младежко застъпничество, общуване с институциите и силата на младежките организации. Младите хора ще бъдат насърчени да помислят върху осъществяването на свои идеи в Габрово, ще научат как да ги развият и представят. Ще има и много примери за успешни инициативи – за вдъхновение и добри практики, а също и по една арт работилница всеки ден, която да разнообрази по-сериозната част. Трите обучения ще се състоят на 1, 2 и 3 април в Ритуалната зала на Община Габрово.

На 2 април читателският клуб „Книжни червеи“ към Младежки център – Габрово кани любителите на книги да се включат в инициативата им по случай Международния ден на детската книга. На рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен те ще посетят детска градина „Мики Маус“, където ще запознаят малките любители на приказки с творчеството на любимите си съвременни български детски автори.

3, 4 и 5 април ще минат под надслова „Три дни – три изкуства“. Съвместно с арт терапевта Калин Петков младежите ще се занимават с фотография, хералдика и работа с глина, като през трите изкуства ще разберат повече за себе си и за силните си страни.

Следобедът на 6 април пък е отреден на психология и йога практики за справяне със стреса.

Всички събития са безплатни, но изискват регистрация. Във формуляра за регистрация може да се влезе през сайта на Младежки център – Габрово – youth.gabrovo.bg и социалните мрежи на центъра – Фейсбук и Инстаграм.

Пролетна ваканция с Младежки център Габрово
Пролетна ваканция с Младежки център Габрово

www.eeagrants.bg

Дейностите на Младежки център – Габрово се изпълняват по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!