BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – домакин на среща за обмен на иновации

ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации от 13 до 15 ноември. В Габрово гостуват директори, учители и ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово, съобщават от габровската природо-математическа гимназия.

Проектът на ПМГ Габрово е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотност“. В учебната програма на част от класовете са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“.  Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

В програмата на форума тези дни са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по създаване на игри в 5 клас, уроци роботика и програмиране на Scratch в 6 клас, компютърна графика с CorelDraw, програмиране на Java и обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас. Гостите ще посетят и забележителности на Габрово и околността.

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово работи за втора учебна година по Национална програма „Иновации в действие“ на МОН.

Материалът ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – домакин на среща за обмен на иновации е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!