BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюджет 2022 на Габрово е приет, какво се планира в благоустрояването и инфраструктурата?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общински съвет – Габрово прие бюджета на Община Габрово за 2022 г. Финансовата рамка е 75 938 721 лв. Ето какви са и акцентите в бюджета в направление градска инфраструктура.

В проект е създаването на парк до православния храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ на бул. „Могильов“ в Габрово. Ще бъде обявен и конкурс за проектиране на Централния градски пазар.

През 2022 г. ще завърши благоустрояването на квартал Трендафил 2. Ще приключи обновяването на пространството около Художествената галерия „Христо Цокев“ и Държавен куклен театър Габрово. Около зоната на бившия Летен театър се предвижда да се развие паркинг, което като инвестиция ще приключи следващата година.

Междублоковото пространство на ул. „Никола Балканеца“ ще бъде изцяло реконструирано, включително с изграждане на кът за отдих и игра, ще бъдат монтирани и подземни контейнери.

Вече започна реконструкция и ремонт на Ритуалната зала в Централния гробищен парк, тази година ще бъде завършен и първи етап от изграждането на нов гробищен парк в Габрово. Ще се реализира и инвестицията за изграждане на урнови стени с прилежащо парково пространство.

В рамките на текущите ремонти, които за 2022 г. възлизат на 1 600 000 лв., за ремонт на улици в Габрово са заделени 1 250 000 лв., а за малките населени места са предвидени 350 000 лв.

Много важна инвестиция за Габрово в рамките на този бюджет е проектът за водоснабдяване на група села в посока Севлиево.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!