BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Група от 13 нелегални мигранти от Афганистан е задържаниа пред митницата в Шумен


Архивна снимка: „Сакар нюз“/Иван Атанасов

Група от 13 нелегални мигранти, петима от които непълнолетни, е засечена рано тази сутрин в Шумен.

В 5.50 ч. в полицейското управление е приет сигнал, че на бул. “Ришки проход“ пред митницата в града е забелязана подозрителна група хора.

Дошлите на място екипи на полицията са установили 13 души, от които само един е имал документ за самоличност, а петима  са били непълнолетни.

Чужденците казали пред полицейските служители, че са от Афганистан. Задържани са за срок до 24 часа в Районното управление на полицията в Шумен, образувано е досъдебно производство за незаконно преминаване на държавната граница. След като бъдат разпитани, предстои да ги транспортират до бежански център, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

Преди няколко дни в региона отново бяха задържани мигранти от Афганистан. Общо 20 нелегални мигранти бяха открити на 7 ноември край Омуртаг. Тогава мигрантите бяха в две групи – едната беше задържана в града, а другата – на разклона за село Станец. Полицаите се отзоваха на сигнал на тел. 112 за група млади мъже на улица в Омуртаг.

На място униформените установиха 11 души без документи за самоличност. Други 9, сред които и непълнолетни и малолетни, са засечени преди разклона за село Станец, след като в районното управление е постъпил нов сигнал за група, придвижваща се в посока към Омуртаг. Чужденците съобщили, че са от Афганистан. Пълнолетните са задържани, а на непълнолетните и на двамата малолетни е предоставена полицейска закрила.

В нощта срещу неделя и през деня в района бяха задържани други две групи нелегални мигранти. Сред тях имаше и двама души, положителни на коронавирус, които бяха настанени под полицейска охрана в МБАЛ в Омуртаг.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!