BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИПИ: Въпреки пандемията през 2020 г., културният живот в област Габрово най-интензивен след София

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Културният живот в област Габрово остава сред най-интензивните в страната (само след този в столицата), въпреки ограниченията, свързани с пандемията през 2020 г. Това сочат данните от изследването „Регионални профили: показатели за развитие” на Института за пазарна икономика, представено на 9 декември 2021 г.

Основна причина за интензивния културен живот в област Габрово през 2020 г. е изключително високият брой на посещенията на музеите, въпреки че и той, подобно на този в страната, се свива с над 50%. През 2020 г. посещенията на местните музеи са 1800 на 1000 души (при 322 на 1000 души в страната). Броят на посещенията в библиотеките и в кината в областта намалява с повече от средния спад в страната и остава под средните стойности.

С пълния текст на анализа за област Габрово може да се запознаете в сайта на „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика ТУК.

ОЩЕ ОТ ПОКАЗАТЕЛИТЕ В ИЗСЛЕДВАНЕТО НА ИПИ:

ИПИ за икономиката в област Габрово: по БВП шести, по доходи и усвоени евросредства – втори в страната

ИПИ за област Габрово: „нови рекорди“ в отрицателния естествен прираст, висок дял на привлеченото население

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!