BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мобилният оператор А1 купува IT компанията „Стемо“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

A1 България ще придобие 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании – „Стемо“, създадена през 1991 г. в Габрово. Сделката е част от дългосрочната стратегия на А1 да се развива като един от пазарните лидери в сферата на информационните и комуникационни бизнес услуги, съобщават от мобилния оператор.

„СТЕМО е фирма с 31-годишна история. Винаги сме били водеща IT компания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим заедно толкова дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще позволи да използваме по-пълноценно нашите възможности и да предлагаме IT услуги на повече международни клиенти. Сигурен съм, че това е ново предизвикателство и възможност за целия екип на СТЕМО. Синергията между СТЕМО и А1 ще доведе до повишаване на нивото на технологично развитие в страната“, коментира Георги Тихов, управител на СТЕМО.

Дългогодишният опит на „Стемо“ на българския пазар обхваща пълно портфолио от ICT услуги, като изграждане на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на софтуер, доставка и поддръжка на хардуер.

A1 България ще финансира сделката чрез наличния си капитал, а стойността ѝ няма да бъде публично оповестявана според договорката между участниците в нея. Придобиването подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!