BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Билетът за градския транспорт в Габрово поскъпва от 1 юни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Билетът за градски транспорт в Габрово се увеличава от 1,00 лв. на 1,50 лв. от 1 юни 2022 г. Актуализацията на цените на видовете абонаментни карти е със значително по-малък процент – с 30%, съобщават от Община Габрово. Решението е прието от Общински съвет Габрово.

С цел справяне с високите цени на горива и електричество, ръководството на „Общински пътнически транспорт“ – Габрово е предложило промяна на цените на билетите, считано от 1.06.2022 г. В условията на стремглаво растящи цени на енергоносителите, както и на основни продукти и вещи за бита, формиращи висока инфлация и при недостиг на кадри и нисък интерес към работните места, се е наложила и индексация на работните заплати, което формира увеличение на ФРЗ от 15,9%, уточняват още от дружеството, като акцентират че цените на билетите не са променяни от септември 2008 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!