BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха датата на Празник на възрожденските градове „Балканът пее и разказва“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Празникът на възрожденските градове „Балканът пее и разказва“ ще се проведе на 11 юни, съобщават от Община Дряново. В празника участват шест общини – Котел, Елена, Трявна, Гурково, Твърдица и Дряново.

Решението е взето по време на работна онлайн среща с представители на шестте общини. Изтеглен е и жребий за реда на участие. По традиция първи са представителите на домакините – тази година това е Котел. След тях на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат представителите на Трявна, Гурково, Елена, Твърдица и Дряново.

„Балканът пее и разказва“ е празник на балканските градове от двете страни на Стара планина – Твърдица, Гурково, Елена, Дряново, Трявна и Котел. За първи път той се провежда в гр. Елена през юни 1974 г. Неговата цел е съхраняването на фолклорните традиции, тяхното опазване, обогатяване и приобщаване на населението към народните ценности, запазване разнообразието на българската идентичност.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!