BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ако България беше минала през лустрация, Борисов никога нямаше да е премиер


Христо Иванов
Снимка: Стопкадър от излъчване на живо във Фейсбук

Какво могат да сътворят мозъците зад Борисов, освен долнопробен ченгеджийски компромат срещу Христо Иванов. И с помощта на кого – на Димитър Ламбовски, когото извадиха от „задния джоб“. Чудех се къде беше изчезнал този герой, а той бил на разположение. За тези, които не знаят, да припомним, че голяма част от депутатите на НДСВ си платиха, за да бъдат поставени на избираеми места в царските листи. Говореше се в онези години, че мизата била 50 хиляди лева – тогава това си бяха много пари.

Не мога да се закълна дали Христо Иванов познава или не въпросния Маджо, но съм сигурна, че не може да участва в мръсни задкулисни договорки с когото и да е олигарх или бандит. Обаче компроматът, колкото и да не ми се вярваше, подхванат от медиите, „хвана дикиш“, както се казва. Щом дори мой близък приятел, който е достатъчно интелигентен, чете на няколко езика и се интересува от политика, се улови на въдицата, какво да говорим за масата, която обича да надава ухо на такива истории.

Пикантно, нали?

Лидерът на „Да, България“ на живо във Фейсбук от палатковия лагер на Орлов мост. Приближава се Ламбовски почти до ухото му и вместо да му прошепне, надвиква шума от протеста, за да му съобщи как говорил с Маджо, тъй де – да се чуе добре името, нали това е целта. А сцената – като от филм, който се снима в момента. И да, Христо Иванов видимо изпитваше смущение, каквото би изпитал всеки на негово място, разбирайки, че го вкарват в клопка. А Борисов коментира случката от джипката си –

елементарно Уотсън, но така е, когато човек не чете достатъчно.

Но това е само началото – пригответе се за още по-мръсни историйки, съчинени от хора, верни на ГЕРБ и премиера, които ровят в архивите и разполагат с много информация, която могат да използват манипулативно в точно определени моменти. Просто трябва да им бъде подаден сигнал за поредните компромати, каквито твърде вероятно ще излязат сега и срещу други лица от протеста. А със сигурност и срещу президента Радев, на когото Борисов вече поиска оставката.

Колкото до Христо Иванов и неговите родители комунисти – не знам дали и какви привилегии са използвали в годините на Прехода, не съм се интересувала. Но бих попитала

тези, които хвърлят камък

срещу него, защо през всичките тези 30 години гледаха на хора като нас, които искахме лустрация, с насмешка като на „пещерни антикомунисти“?

Те всъщност умираха от страх, да ни би това наистина да се случи. Защото ако тази лустрация се беше състояла, сега нямаше децата на бившата номенклатура и на репресивния й апарат от ДС да са новите богати.

Борисов също нямаше да е премиер.

Ако лустрацията се беше състояла Преходът ни също щеше да е различен. Бивши платени партийни секретари нямаше да получават пенсии няколко пъти по-високи от тези на учители, лекари, инженери, пенсионирали се преди 20 години.

Нямаше да има

фасадна демокрация, прикриваща авторитарен режим,

а България щеше да има достойно настояще на средноразвита европейска държава. Щеше, ама не стана.

Виновни затова не са само отделни хора, на които искаме да стоварим този грях, защото така е по-лесно. Вина имаме всички, затова сега трябва да я изкупим. Да не позволим повече на мафията да ни отнема държавата и да ни превръща в прислуга.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!