BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителен спектакъл „С теб сме, Йо“ ще се състои в Благоевград, на 24 септември

Ученици от Петрич организират благотворително представление в Благоевград, в подкрепа на болната си съученичка Йоана, съобщава регионалното издание „Благоевград нюз“

.

Йоана Иванова е на 15 години. Тя е ученичка в 10 клас в Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич, но е е диагностицирана с тежко заболяване, което е открито навреме и е лечимо.

За справянето с болестта са необходими средства и затова нейните съученици от Петрич, които са част от Малък учебен театър „Зад стената“ към училище „Никола Вапцаров“ на 24 септември, от 19 часа, организират благотворително представление с постановката „Неродена мома“ в зала „Яворов“ в Благоевград.

Децата от Малък учебен театър „Зад стената“, ръководен от Елена Стоянова са лауреати на Международния фестивал на млади таланти в Национален дворец на децата в София с постановката „Снежанка“ и на редица други театрални конкурси.

Спектакълът „Неродена мома“, който ще представят пред благоевградската публика е авторски проект на трупата. Идеята е вечната борба между доброто и злото.

За събитието „С теб сме Йо“ е създадена специална страница във фейсбук. „Доброто, което направи ти, може да бъде заразно, сподели със своите приятели, колеги, роднини, че едно дете се нуждае от помощ, едно дете иска да бъде здраво, едно дете има мечти за своето бъдеще.“, са написали там приятелите на Йоана.

Те разказват как благодарение на подкрепата на много добри хора до момента Йоана е преминала през тежки терапевтични процедури на стойност над 120 хил. евро. Но това не е всичко в тази тежка борба, пишат децата. Цената за цялостното лечение на Йоана е непосилна за семейството й. Това е причината и за тяхната инициатива – с изкуството и таланта си да потърсат подкрепа и съпричастност сред благоевградчани.

Всеки, който желае може да присъства на събитието „С теб сме Йо“ и да помогне на едно дете, да живее нормално, призовават младежите.

За събирането на средства за лечението на Йоана е открита дарителска сметка:

IBAN: BG06FINV91501317244595
Титуляр – Йоана Евгениева Иванова

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!