BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Веселин Марешки е оправдан по дело за изнудване и заплахи


Веселин Марешки
Снимка: Фейсбук профил

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на партия „Воля“ Веселин Марешки е оправдан по делото за изнудване на варненския бизнесмен Асен Миланов. Варненският окръжен съд намери за невинни Марешки и Красимира Колева по обвиненията за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Отхвърлени са и предявените от Асен Миланов граждански искове в размер на 40 хил. лева за неимуществени и 14 830 лв за имуществени вреди.

Делото срещу Марешки и Колева е образувано във Варненския окръжен съд през 2015 г., но заради отводи на два съдебни състава започна през 2018 г. Двамата бяха обвинени, че в периода от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. се опитали да принудят наемателя на пицария „Ред хот“ във Варна Асен Миланов да плаща наем от 10 хил. лв. на тях, вместо на собственика на терена Тони Димитров, с когото е бил сключен договора. Тони Димитров е бивш съпруг на Красимира Колева, като според държавното обвинение тя не успяла да получи по съдебен път собствеността върху пицарията и затова потърсила съдействие от Марешки, който притежавал земя пред заведението.

След като Асен Миланов отказал да им плаща, двамата подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция на пицарията и дори спрели електрозахранването ѝ. Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник от Варна Костадин Костадинов (председател на партия „Възраждане“), който отишъл на място. Между Костадинов и Марешки се разразила разправия, която завършила с удар с юмрук в лицето на Костадинов.

Решението на Варненски окръжен съд подлежи на обжалване или протест пред варненски апелативен съд в 15-дневен срок.

Повече от 50 приятели на бизнесмена Миланов, присъствали в съдебната зала днес, посрещнали решението с възгласи и плакати „Продажници“, „Оставка“ и „Мафия“, съобщи bTV.

Това не е единственото дело за изнудване на лидера на партия „Воля“, допълва по темата Дневник. Марешки е обвинен от спецпрокуратурата и за изнудване чрез заплахи на седем собственици на аптеки в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!