BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Заедно в час“ търси новите „Училища за пример“ от Габрово и региона

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Започна кандидатстването за третия випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Ще бъдат избрани само 25 училища от цялата страна, споделят от организацията.

Програмата за професионално развитие на цели училищни екипи е двугодишна и подкрепя училищата устойчивото да подобряват управленските и преподавателските си практики и да допринасят за успеха на всички ученици в училището. Програмата отговаря и на част от новите нужди на училищата, породени от пандемията и дистанционното обучение – умения за справяне с предизвикателствата и несигурността на бъдещето, въвеждането на нови методи на преподаване и сплотяване и ефективно организиране на училищната общност.

Кой може да стане част от програмата

В програма “Училища за пример” могат да кандидатстват всички държавни и общински училища в страната, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището и предизвикателствата, с които се сблъскват. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес.

Участието в програмата е безплатно за училищните екипи. Всички обучения са регистрирани в Министерство на образованието и учителите получават съответния брой кредити.

Какво включва програмата

“Училища за пример” се състои от две части:

  • Курс “Лидерство в училище”, който надгражда управленските умения на училищния колектив да допринася за по-задълбоченото учене на всички ученици чрез доказани подходи от практиката и науката.
  • Курс по избор на училището (Умения на 21 век, STEM, Езиково подкрепящи училища, Социално-емоционално учене), свързан с различни методи на преподаване, който надгражда уменията на учителите да прилагат ефективно педагогически практики в конкретна област, спрямо нуждите на самото училище.

Училищата могат да кандидатстват за участие в програмата до 31 март през формуляр на сайта на „Заедно в час“.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!