BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравен инспектор в Габрово е задържан при получаване на подкуп

Илюстративна снимка: Pixabay.com

Здравен инспектор от Габрово е задържан в момент на получаване на подкуп от собственик на търговски обект, съобщиха днес от пресслужбата на МВР в областния град. 

Става въпрос за 63-годишен служител на Регионалната здравна инспекция в Габрово, който според изнесената днес информация, е задържан на 1 юни, около три часа следобед в момент, в който е получавал подкуп от собственик на търговски обект в града.

След проведените процесуално-следствени действия в жилищата и в работния кабинет на здравния инспектор, са намерени и иззети големи суми пари и документи, имащи отношение към извършваната от него престъпна дейност, съобщават още от Областната дирекция на полицията в Габрово.

Служителят първоначално е задържан за 24 часа, но по-късно с постановление на наблюдаващия прокурор мярката му е удължена на 72 часа.

Разследването по случая се води по чл. 301 от Наказателния кодекс, който третира получаването на подкуп от длъжностно лице. Наказанията, предвидени в него са от 6 до 10 години лишаване от свобода, а глобите варират от 5 до 15 хил. лв. 

Разследването на случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!