BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Имотите в Габрово с отлична дългосрочна перспектива

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Интересни неща предстоят за пазара на имоти в Габрово. Анализатори от сайта за недвижими имоти в Габрово Реалистимо коментират имотния пазар на жилищни имоти и неговите тенденции за развитие.

Още 200 сгради ще се санират в община Габрово по Националната програма за енергийна ефективност, става ясно от проектоплана на общината за периода до 2027 г. Те са подали искане на сключване на договори. Досега по програмата за обновени 37 сгради в общината. Всяко подобно саниране вдига цената на имотите в тези сгради, защото програмата обновява не само фасадите, но и общите помещения на сградите, покривите и мазетата.

Така, макар да е сред районите с по-слаба активност по отношение строежа на нови сгради – само 19 за първото тримесечие на 2022 г., община Габрово се очертава като „отличник“ по отношение на санираните сгради и жилища, което освен естетическа има и финансова принадена стойност.

Важно стратегическо значение за имотите в Габрово има още един национален инфраструктурен проект, а именно строежът на тунела под Шипка. След дълго очакване изгледите за старта на строежа на тунела през 2023 г. никога не са били по-реалистични.  След проведен конкурс вече има спечелили консорциуми, на които предстои да сключат договори, а новият регионален министър беше принуден да се откаже от спирането на проекта, тъй като той е част от по-голям европейски проект със съответно европейско финансиране.

Сайт за недвижими имоти в Габрово Реалистимо

Изграждането на тунела под Шипка е по-важно за цените на имотите в Габрово дори от магистрала „Хемус“, която няма да има пряка връзка с града. Тунелът е важен за транспортната ос Север-Юг и ще улесни неимоверно връзката на Габрово с Южна България. Той ще спомогне за възраждане на целия Северен централен район, в който влизат още Велико Търново и Русе.

Очаква се този проект да повиши допълнително цените на имотите в Габрово, които в момента са повече от достъпни. Ако сега цените на двустайни и тристайни апартаменти са по около 400-500 евро на квадрат, при това в центъра, след 2-3 години картината може значително да се промени. Пазарът на имоти в Габрово и сега е по-скоро активен. За първото тримесечие на 2022 г. вписаните сделки с имоти са 361, с 34 процента повече от същия период за предходната година.

В Реалистимо всеки може да публикува апартамент или къща за продажба или наем безплатно. В момента частни лица и собственици публикуват техните имоти за продажба, за да се възползват от високите цени на пазара и да реализират максимална печалба. Интересното в момента е, че имотният пазар е много динамичен и апетитните имоти сменят своя собственик изключително бързо.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!