BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как ГЕРБ изгради Путинско общество в България

Снимка: Правителствена информационна служба

За истината публикува коментар на проф. Евгений Дайнов за „Дойче веле„.

ГЕРБ активно участва в борбата срещу истината, която е спонсорирана от Кремъл. Така България, освен че е най-бедната европейска държава, е и най-пробитата от руските служби и интереси. А това вече е опасно.

Докато с половин ухо слушах един човек да ми свежда опорката, че който и да „дойде“ след Борисов, ще ни върне обратно „към руснаците“, се запознавах с последните прозрения на Тома Биков.

Според този виден теоретик на онова, което навремето наричаха фашизъм, а в момента се рекламира като „консерватизъм“, Европейският парламент и европейските медии не бива да бъдат вземани на сериозно. В парламента било пълно предимно с комунисти и с платени индивиди, обслужващи протестите в България. Медиите в Европа също били купени от същите тези протести.

„Борисов е човекът на Кремъл в България“, бе съобщил дни преди това Бойко Ноев, бивш посланик в НАТО и военен министър. Че политиката на Кремъл в България се прокарва от ГЕРБ, това вече пролича и от последните откровения на Биков.

Как искат да ни убедят, че истина няма

Тайната е заровена в типичното за съвременен Кремъл отношение към истината.

Според Кремъл, такова животно няма. Или, както преди време отново ни обясни Биков: „В политиката няма истина“.

От десетина години време, Кремъл дестабилизира цивилизования свят с „хибридни“ стратегии. Те вече не се опитват да продават, както беше по времето на СССР, някакъв руски модел на общество като по-съвършен от цивилизования и така да всяват неувереност. Руснаците нямат по-добър модел на общество. Затова усилието е насочено към убеждаването на света, че истина няма. Има единствено гледни точки, които са платени. Всички лъжат; и всички правят това срещу пари.

Целта е очевидна за всеки, познаващ политиката. Русия изгражда система от огледала, в която нито едно отражение не е истина. А там, където няма истина, обществените отношения не могат да се структурират върху нищо друго, освен – върху голата сила. Там, където няма истина, не може да има спор и последващо съгласие по онова, което трябва да бъде правено. Където няма съгласие, решения пак се вземат, но на друга основа – на подчинението. Просто се подчиняваш на по-силния, за да си нямаш проблеми. Защо да не го правиш, след като истина, в чието име да откажеш подчинение, не съществува?

Именно такъв тип общество – руско, путинско – изгради ГЕРБ в България; и именно срещу него е сегашният бунт. Че власт-имащите не спазват никакви закони, а просто налагат силата си – това е очевидно за всички. Кражбата на обществени ресурси, изсичането на горите, бетонирането на дюните, пресушаването на язовирите, превземането на чужди бизнеси от партийни активисти – всичко това става не с инструментите на правото, а с инструментите на силата.

Един позорен акт на насилие

В политиката, обаче, силата убива. Това лъсна – отново – в случая с Бююк. Избягал от диктатурата на Ердоган, снабдил се с две решения на български съд, че не може да бъде връщан обратно в лапите на сатрапа, Бююк бе отвлечен от българските служби и предаден на турските.

Този позорен акт, публично оправдаван от тогавашния МВР-министър Румяна Бъчварова, не беше въпрос на право или на факти. Беше въпрос на сила и насилие. Правото казва – „Не пипай!“. Силата казва: „Удряй!“. Като в прословутото тефтерче на Златанов, с неговите графи „да се удари“ и „да се остави“.

Бююк, както разбираме, е все още жив. Колко от десетките като него, предадени от българите на Ердоган, са живи днес?

Силата се настани дори в законодателната власт, привеждайки българското Народно събрание в състоянието на днешната руска Дума. Депутатите гласуват така, както им нареди или изпълнителната власт (която, по принцип, би трябвало да изпълнява техните указания), или прокуратурата. В миналия парламент, над 200 български депутати демонстрираха, че са подчинени на Главния прокурор, когато отхвърлиха реформата на Христо Иванов. В днешния парламент се гласува онова, което каже Бойко Борисов или някой негов приближен. Накрая, онзи ден, българският парламент гласува текстове, които имат за цел да ликвидират самата Конституция – т.е. основата, върху която можем да имаме общество, в което не силата подрежда нещата, а правото.

Проводник на политиката на Кремъл

ГЕРБ активно участва в борбата срещу истината, която е спонсорирана от Кремъл. Затова България, освен че е най-бедната европейска държава, е и най-пробитата от руските служби и интереси. Това създава рискове за сигурността на цяла Европа, та и (по линия на НАТО) на САЩ.

ГЕРБ не е опасен само за здравето на българите. В качеството си на проводник на политиката на Кремъл, ГЕРБ вече е опасен за здравето на цивилизования свят. Време е да се вземат решителни мерки, преди да е станало късно.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!