BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 120 тона са откритите край Червен бряг отпадъци


Снимка: prb.bg

Количеството на откритите незаконно загробени отпадъци в землищата на Червен бряг и на село Рупци надхвърли 120 тона, съобщиха от прокуратурата.

От там уточняват, че по външни белези отпадъците могат да се определят като опасни.

Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което като обвиняеми са привлечени братята Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още четирима души.

Открито е и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановен като количество и съдържание незаконен отпадък.

Предстои да бъде установен произходът на отпадъците, уточняват от прокуратурата.

Случаят в Червен бряг е показателен за това какво се е случвало в страната през годините, коментира пред журналисти в Народното събрание екоминистърът Емил Димитров

„Колко такива сметища има в страната. Много е хубаво някой да прави бизнес, а после държавата да му чисти отпадъците и то на много висока цена. Това нормален бизнес ли е, цялото общество да понася негативите на това, че някой е решил по евтино да ги закопае някъде“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!