BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински шеф в Тутракан е задържан за подкуп


Снимка: пресцентър на прокуратурата

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан е бил задържан с подкуп на работното си място. 60-годишнинят Алекси Б. е привлечен като обвиняем за това, че поискал пари от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък, съобщава прокуратурата.

Според информацията на държавното обвинение, гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е задържан.

След 24-часовото задържане на двамата мъже Окръжната прокуратура в Силистра е продължила срока на ареста им до 72 часа с цел довеждането на двамата обвиняеми в съда, където ще бъдат внесени искания за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра, допълват от прокуратурата.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!