BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжна прокуратура Габрово проверява ремонта на моста на Колю Фичето в Дряново

Мостът на Колю Фичето над река Дряновска

Окръжна прокуратура – Габрово се е самосезирала и проверява ремонта в основите на моста на майстор Колю Фичето в Дряново, за който се твърди, че е извършен без издадени разрешителни за това.

Възложена е проверка на сектор „ПИП“ при ОД на МВР – Габрово за престъпление по чл. 277а и чл. 278б ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Текстовете засягат наказания за лице, което „не по законоустановения ред извършва изкопни работи на територията на недвижима културна ценност“ и „длъжностно лице, което противозаконно даде разрешение за унищожаване, разрушаване, повреждане, видоизменение или за износ на културна ценност“.

Изясняват се обстоятелствата, при които през месец декември 2019 г. основите на старинния мост са били бетонирани от неустановени лица, без да са били издадени необходимите разрешителни. Проверява се допуснато ли е повреждане или видоизменение на моста при извършените строително –  ремонтни дейности.

Репортаж от Дряново с участието на кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Дряново Галин Герганов може да видите в статията на Габрово Daily тук.

Материалът Окръжна прокуратура Габрово проверява ремонта на моста на Колю Фичето в Дряново е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!