BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От утре забраняват нощните заведения и в Смолянска област

Снимка: „Отзвук“

Забранява се работата на дискотеки, пиано-барове и нощни заведения в Смолянска област. Затварят се и всички питейни заведения сред полунощ. Това реши днес Областният кризисен щаб, цитиран от регионалното издание „Отзвук„.

Въвежда се задължително изискване за носене на защитни маски в офиси и предприятия, при които не е възможно осигуряване на физическа дистанция от 1,5 м. между служителите.

Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия на закрито и открито, работата на пенсионерските клубове и клубовете на лица с хора с увреждания. Спират се и груповите занимания в читалищата и самодейните изяви, като остават само индивидуалните занимания.

Спортните прояви ще са без публика.

Забраняват се плановите операции и планирания прием в лечебните заведения.

Областният кризисен щаб е решил още да се увеличи броя автобусите в градския и междуградския транспорт с цел намаляване гъстотата на хората в тях.

Театри, кина, сценични прояви и концерти остават да работят, но културните прояви ще се провеждат до 30% от капацитета на залата.

По предложение на управителя на МБАЛ – Златоград д-р Личев, областният управител Недялко Славов ще отправи искане до НЗОК да допусне специалистите по вътрешни болести да лекуват пневмонии.

Мерките, които днес прие Областният щаб прие ще бъдат въведени със заповед на директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева и влизат в сила от утре – 28.10.2020 г..

По информация на здравната инпекция, регистрираните нови позитивни на Ковид-19 лица в областта са четиринадесет мъже и осем жени на възраст от 24 до 84 г. Те са от общините: Смолян – 13; Мадан – 3; Рудозем – 2; Неделино, Борино, Девин и Доспат – по 1. Половината от новозаразените са хоспитализирани – девет в МБАЛ-Смолян, по един в болници в градовете Мадан и Панагюрище. Останалите са на домашно лечение и 14-дневна изолация. Сред тях е кмета на с. Широка лъка, на когото контактен и поставен под карантина е кмета на община Смолян. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!