BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Председателят на групата на ВМРО в ОбС – Пловдив е сред задържаните по разследването в Басейнова дирекция


Стефан Послийски
Снимки: „Под тепето“

Областният лидер на ВМРО в Пловдив и председател на групата на ВМРО в Общински съвет (ОбС) – Пловдив е бил задържан днес като съучастник в организирана престъпна група. Това е станало при провеждаща се за втори път тази седмица акция на прокуратурата в Басейнова дирекция.

Информацията е била потвърдена пред репортер на пловдивското издание „Под тепето“ и от директора на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Задържаните до този момент само днес във ведомството са 7 души, съобщава изданието. То цитира неназован и неофициален източник, според който арестът на политика е следствие на започналото разследване за злоупотреби и корупция в местната Басейнова дирекция. Смята се, че задържаният е посредничел за узаконяването на водоизточници във ферми за водоплаващите, което става с проект и такса в Басейнова дирекция. Таксата за узаконяването е 3 хиляди лева. Най-често преписките се бавели умишлено. След което на фермерите им се налагало да платят повече от официално обявената такса, за да им мине проекта и узаконяването, твърдят източници на „Под тепето“.

Послийски, който е втори мандат общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция, съобщи пък Радио Пловдив. 

От централата на ВМРО в Пловдив са заявили, че не знаят нищо за ареста и са научили от медиите. Същото коментирали и от Софийската централа на партията.

Втората за тази седмица операция в „Басейнова дирекция“ в Пловдив започна рано тази сутрин. Тя се провежда от Специализираната прокуратура, съвместно с Антикорупционната комисия и със съдействието на служители от дирекцията на МВР в Пловдив и Столичната дирекция на вътрешните работи. От прокуратурата лаконично съобщиха, че се извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция – Пловдив. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията, се посочваше още в съобщението.

Държавното обвинение обяви, че повече информация по делото ще бъде предоставена след приключване на действията по разследването и обобщаване на резултатите. При акцията са задържани петима служители на Басейнова дирекция, а пуснатата вчера под парична гаранция директорка Цветелина Кънева тази сутрин е била откарана в Специализираната прокуратура в София, предаде Радио Пловдив.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!