BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата обвини трима руски граждани за опита за убийство на Емилиян Гебрев


Снимка: prb.bg

Софийската градска прокуратурата (СГП) обвини задочно трима руски граждани за опита за убийство на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, сина му Христо Гебрев и на директора на „Производствена дейност“ в ЕМКО Валентин Тахчиев.

В прессъобщението от държавното обвинение са посочени и имената на тримата руски граждани, които се издирват през Шенгенската информационна система и Интерпол. 

Имената, изписани на кирилица и латиница, са Сергей Викторович Павлов, Сергей Вячеславович Федотов и Георги Горшков.

Те са обвинени за опит за предумишлено убийство, направен в периода от 28 април – 4 май 2015 година, и със средства, опасни за живота на мнозина.

В хода на разследването е установено, че посочените лица никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност. През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност. За обвиняемия Сергей Викторович Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За обвиняемия Сергей Вячеславович Федотов е установено, че същият е ползвал и самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали Е.А.Г. Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в гр. Москва, Русия.

Разследващите са събрали данни и за още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев – всичките предхождащи разследвания от СГП. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!