BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътната агенция обяви обществена поръчка за изграждане на югоизточния обход на Пловдив

Изображение: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на Пловдив. Трасето ще е с дължина 4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г., съобщават от АПИ.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Целта на проекта е, чрез изграждането на обхода, транзитният поток, идващ от магистрала „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък на Асеновградско шосе. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към магистралите „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив, посочват от пътната агенция.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!