BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силна миризма на нефтопродукти се усеща в района на заседналия край Камен бряг кораб


Министерството на околната среда и водите (МОСВ) съобщи, че в района на заседналия край скалите на Камен бряг товарен кораб „Вера Су“ се усеща силна миризма на нефтопродукти. 

Сигналът е получен вчера от Гранична полиция. От там съобщили за забелязано петно във водата до кораба. От екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба.

Във взетата проба ясно личи опалесценция (бел. ред. разсейване на светлината, причинено от малки частици, пръснати в прозрачната среда, което наподобява отблясък на опал.) на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт.

Снимка: МОСВ

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция „Морска администрация“. Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!