BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Административният съд в Смолян заседава в зимна градина


Заседание на Административен съд – Смолян
Снимка: Елена Павлова

Административният съд в Смолян изнесе съдебните заседания в зимната си градина. От две седмици съдиите заседават в залата, използвана за коктейли, семинари и събрания.

Според председателя на съда Игнат Колчев зимната градина не е пригодена за съдебна зала, но е по-важно да се защити живота и здравето на хората.

„Процесът трябва да продължи и хората трябва да получат правосъдие приживе. Но ние като институция трябва да бъдем отговорни. Приоритетите ни са срочно приключване на тези дела, които са изостанали и запазване здравето на страните и наличния състав на съда“, каза Игнат Колчев.

Административният съд в Смолян разполага само с една зала, която е твърде малка и трудно може в нея да се спазват мерките за безопасност. Това е и основната причина да се провеждат изнесени заседания в импровизираната съдебна зала.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!