BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Апелативният спецсъд остави на свобода кмета на Несебър


Николай Димитров
Снимка: За истината

Кметът на Несебър Николай Димитров остава на поста си след като и Апелативният наказателен спецсъд отхвърли искането на прокуратурата той да бъде отстранен от длъжност.

Димитров е с повдигнато обвинение за ръководител на организирана престъпна група за купуване на гласове, а мотивите на прокуратурата той да бъде в ареста, че може да повлияе на свидетелите.

Такава опасност няма, защото престъплението, за което е обвинен Димитров не е свързано с кметската му позиция, а с евентуални негови действия като кандидат за кмет, посочват апелативните съдии.

Николай Димитров беше задържан в навечерието на първия тур на местните избори заедно с още четирима души и спечели изборите докато беше в ареста. Днес Николай Димитров е отказал да коментира пред Радио Бургас отправеното му обвинение, че е купувал гласове, за да стане кмет, а е заявил: „Простил съм на всички. Не мразя никого и не пожелавам на никого да изживее това, което изживях аз и моето семейство. Тези, които направиха този скандал. Някой, който има интерес аз да не съм кмет на тази община. Всеки си знае какво е вършил и какво не е правил.“

Николай Димитров посочил още, че вече спокойно може да се захване с работата си по бюджета на Несебър и че няма да прави промени в екипа си.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!