BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Благоевград мъж осъди банка за дискриминация

Снимка: WilliamCho в Pixabay.com

Възрастен мъж, който се придвижва само с инвалидна количка, е осъдил банка в Благоевград по Закона за защита от дискриминация, заради неосигурен достъп на хора с увреждания до сградата на банката.

Според информацията на Окръжния съд в Благоевград, през 2017 година мъжът, на 84 години от благоевградското село Селище, придружен от дъщеря си, два пъти правил опити да влезе в банковия клон, за да си направи депозит.

Той избрал да отиде в описаната банка в Благоевград заради добрите лихви, но множеството стълби и липсата на изградена естакада не му позволили да влезе в сградата. Мъжът се почувствал “втора ръка” човек и решил да съди банката за 4800 лева, посочват от благоевградския окръжен съд.

На 8 януари 2020 година магистратите осъждат банката на основание Закона за защита от дискриминация да заплати на ищеца сумата от две хиляди лева, заедно със законната лихва върху нея. Банката е осъдена и на основание друг член от Закона за защита от дискриминация, а именно – да изгради и поддържа архитектурна среда, която да не затруднява достъпа на лица с увреждания до клона й в Благоевград, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушения.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!