BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дознателка се призна за виновна и получи условна присъда

Снимка: pixabay.com

Бивша дознателка от Благоевград се споразумя с Районната прокуратура в Благоевград и получи една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен срок, след като се е признала за виновна по 4 обвинения – за престъпление по служба, разгласяване на информация, лъжесвидетелстване и лично укривателство.

Обвиняемата се наказва с лишаване от право да заема държавна длъжност „разследващ полицай“ по смисъла на чл.37, ал.1,т.6 НК, изискваща юридическо образование, за срок от 1 година. Дознателката беше подведена под отговорност, след като получи обвинения за престъпления, свързани с изнасяне на информация към бивш затворник, който бил и неин приятел.

Преди няколко години дознателката трябвало да води разследване срещу мъж с инициали В.Б., който е многократно осъждан. Тя обаче започнала да поддържа приятелски отношения с него, които по-късно прераснали в интимни.

Въпреки това продължила да работи по разследването.

Дознателката знаела и за водено наказателно дело срещу мъжа в Гърция, но вместо да предприеме действия по служба, тя го уведомила и той се укрил в жилището си. Дознателката периодично го посещавала, носела му храна, давала му напътствия и съвети.

По-късно мъжът е задържан, но дознателката продължила да се среща с него, давала му информация и за надзиратели в затвора и техните семейства.

След като в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР постъпил сигнал за отношенията между дознателката и лицето от криминалния контингент, тя е уволнена и подведена под отговорност.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!