BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дряновци искат жп прелез на пътя между Дряново и Трявна (ВИДЕО)

Жители на град Дряново настояват да се пусне в експлоатация затворен преди години жп прелез на жп линията Русе – Стара Загора. През това място минава най-краткият път между Дряново и Трявна, дори GPS навигацията насочва в тази посока и движението е натоварено, споделиха дряновци в репортаж на Нова телевизия. В момента живеещите в района пресичат жп линията нерегламентирано с риск. Съществуващ обиколен път е тесен, няма тротоари и не е предпочитан от пешеходците.

В края на миналата година комисия в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ предписва да се направи пешеходен надлез на две нива. Действащата нормативна уредба не позволява на това място да се направи пресичане на едно ниво с железопътната линия, която е със статут на жп магистрала, заяви Йордан Райков – директор на жп секция – Г. Оряховица.

Кметът на Дряново Трифон Панчев коментира, че построяването на пешеходен надлез на две нива ще е много скъпо и неизползваемо съоръжение. Няма нагласа у дряновци да използват надлез, да изкачват и да слизат по 40 стъпала.

Вижте видеорепортажа по Нова телевизия тук:

Материалът Дряновци искат жп прелез на пътя между Дряново и Трявна (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!