BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Журналистът Милен Цветков загина в катастрофа (допълнена)


Милен Цветков Снимка: принтскийн от последното му предаване „Алтернативата“ по TV1

Известният български телевизионен водещ Милен Цветков е починал снощи след катастрофа в София. По данни на полицията, инцидентът е станал в неделя (19 април) на булевард „Черни връх“, на кръстовището до мол „Парадайс“. Журналистът е получил множество травми и е починал на път за болницата.

Тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев съобщи пред медиите, че катастрофата с Милен Цветков е станала, докато той с колата си е изчаквал на червен светофар на кръстовището. Автомобилът му е ударен от Audi Q 7 с такава сила, че Subaru-то на Цветков е извхърлено на 20 м. в кръстовището. Няма спирачен път.

Снимка: Фейсбук

Задържан е 22-годишният водач на джипа – „Audi“ Q7″. Той е дал положителна проба за употреба на наркотици, съобщи БНР. Проверка с тест на място е показала наличие на канабис и амфетамини. Наказанието за това престъпление, в което има и утежняващи обстоятелства, е между 3 и 15 години затвор, каза комисар Хаджиев. Водачът на Audi-то е бил със спътничка в колата. Той има свидетелство за правоуправление от 2016 г. и има едно дребно нарушение, съобщи още полицейският шеф, но не уточни какво.

Според източници на „Нова телевизия“ собственик на колата е фирма на изпълнителния директор на „Винпром Карнобат“ Десислава Пешева – Николова, а причинилият катастрофата Кристиян Николов е неин син. Самата Николова e отказала коментар пред медиата.

В разследването на катастрофата ще се проверява и произходът на финансовите средства, с които е купен автомобилът. Ще има и финансова и данъчна ревизия на фирмата – собственик на колата, съобщи БНТ като цитира прокуратурата. Повод за тази проверка най-вероятно са информации в социалните мрежи, че последният счетоводен отчет на фирмата е отпреди около 10 години, но въпреки това след тази година тя е получавала средства по европрограми.

Потребители в социалните мрежи, разпространиха също и видео, качено през януари в YouTube, което показва различни автомобили, които преминават на червено в София. Сред тях е същото Audi с регистрационен номер СА 2772 ХА – на кръстовището зад НДК, но не е ясно дали Николов и тогава е шофирал автомобила.

Милен Цветков е дългогодишен телевизионен водещ. Бил е репортер на предаването „Ку-ку“, по-късно води новините на БНТ, работил е за предаването „Отзвук“. Водил е и сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. Името му се свързва с предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия, което бе свалено от ефир през 2018.

В началото на този месец Милен Цветков започна да води предаването „Алтернативата“ заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване „от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители“ с продуцент Люба Ризова.

На 30 юли т.г. Милен Цветков щеше да навърши 54 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!