BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

Снимка: Свободна Европа

„Благодарности към най-близките от екипа зад кадър – съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!“. С тези думи в профила си във Фейсбук разследващият журналист Марин Николов се раздели с Нова телевизия, съобщи Свободна Европа.

На 31 май 2019 г. тримата най-изявени разследващи журналисти на телевизията, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Николов, получиха предложение от ръководството да прекрати трудовите им договори и да продължат да работят като свободни автори. Т.е. телевизията да решава при всеки отделен случай дали да приема техни разследвания и да им налага санкции, ако откажат да работят по тема, поръчана им от медията.

Тогава Бенатова и Шикерова не приеха предложението и бяха уволнени. Марин Николов бе в отпуск, което обяснява по-късното развитие при него.

„Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време. Гледаме напред“, написа Николов.

Ден след уволнението на Бенатова и Шикерова, Нова телевизия обяви, че връща на екран журналиста Васил Иванов. Той напусна телевизията след като се оплака от цензура през април 2017 г. и оттогава работеше в свързвания с Делян Пеевски Канал 3. Иванов се завърна в Нова телевизия по покана лично от новия собственик Кирил Домусчиев, пишеше в съобщението.


Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!