BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кадрови рокади в Регионалния инспекторат по образованието в Шумен


Кметът на Шумен Любомир Христов със заместниците си Боян Тодоров и Татяна Костова и началника на РУО Светлана Милева (трета от ляво надясно).
Снимка архив Радиан.бг

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Шумен Светлана Милева е освободена от поста, предаде регионалното издание „Радиан„.

Според изданието, на нейно място е назначен доц. Добромир Добрев. Към момента информацията за назначението на доц. Добрев все още не е потвърдена официално.

Светлана Милева беше назначена за шеф на Регионалния инспекторат по образованието в Шумен през 2015 година, след конкурс, до който тя беше единствения допуснат участник. На конкурса Милева, която работи в шуменския инспекторат по образование от 1995 г., се явява с писмена концепция на тема: „Развитие на образованието в област Шумен”.

По време на парламентарен контрол през лятото на миналана година депутатът от БСП Иван Иванов попита просветния министър Красимир Вълчев каква е отговорността на регионалното управление по образование в Шумен за изключително лошото представяне на четвъртокласниците от региона на националното външно оценяване през 2019 година. Тогава шуменския регион се оказа на 26-то място в страната, като при това влошава резултатите си в сравнение с миналата година в три от четирите изпитни дисциплини.  „Регионално управление на образованието – Шумен е превърнало образованието на територията на област Шумен в изграден олигархично-политически модел, затова регионът е на дъното по грамотност“, заяви народният представител и настоя министерството да вземе мерки. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!