BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 14 януари съдът ще гледа делото за оспорените пълномощия на кмета на Благоевград


Снимка: Административен съд – Благоевград

Административният съд в Благоевград насрочи за 14 януари открито съдебно заседание по делото, образувано по жалби на четири партии против решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Благоевград, с което отказва да прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Томов.

Решението на ОИК – Благоевград е оспорено с жалби от партиите ГЕРБ,  МИР, Нова алтернатива и Свобода, уточняват от съда.

Решението е от 20 декември миналата година. По време на заседанието 9 от общо 13-те членове гласуваха в полза на новоизбрания кмет на Благоевград и против преждевременно прекратяване на правомощията му.

То бе поискано по сигнал за нарушение на нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, подаден от бившия кмет на града Атанас Камбитов, който загуби местните избори.

Документите, поискани от ОИК, потвърждават, че има пропуск по отношение на заличаването на Румен Томов като управител на едноличната му фирма, въпреки че той я е прехвърлил на сина си, посочиха от комисията, но мнозинството реши, че това не е основание за преждевременно прекратяване на правомощията на настоящия кмет.

При самия Камбитов също имаше подобен казус, но и тогава ОИК остави кмета на поста.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!