BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неврологията в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево затвори заради заболели от COVID-19

От днес „Неврологично отделение“ в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево е затворено заради заболели от COVID-19 сред персонала. До понеделник остава затворено и АГ отделението в болницата. За това съобщиха от лечебното заведение във Фейсбук страницата си.

Над 50 души с Covid-19 в тежко и средно тежко състояние се лекуват към момента в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в София. Активните случаи в областта надхвърлиха 2000, а в община Севлиево заболелите са 398.

Над 10 % от екипа на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ е заразен с Covid-19 и има спешна нужда от подкрепление – студенти, лекари и сестрински персонал, които да заместят заболелите, алармират от лечебното заведение. В графика на дежурствата при необходимост се включва и ръководството на болницата. Повече за призива на севлиевската болница за доброволци и персонал може да прочетете в статията на Габрово Daily тук.

Екипът на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ умолява жителите на община Севлиево да спазват стриктно противоепидемичните мерки!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!