BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова заповед на здравния министър променя спорния режим за пазаруване на възрастните хора

Снимка: За истината

От 14 ноември магазините за хранителни стоки не трябва да допускат хора под 65-годишна възраст да пазаруват между 13:30 и 16:30 часа. Това се нарежда с нова заповед, публикувана тази вечер в сайта на Министерството на здравеопазването.

Според заповедта, подписана от здравния министър, в посочените следобедни часове в магазините за хранителни стоки ще се допускат само хора на и над посочената възраст.

Отново от утре аптеките трябва да организират работата си, като не допускат хора под 65-годишна възраст в часовете между 8 и 10 сутринта и 13:30-16:30, се казва още в заповедта.

В посочените часове се допускат само лица на и над посочената възраст.

Така министърът промени условията за пазаруване на възрастните хора, определени в негова заповед и влезли в сила само ден по-рано. В нея достъпът на лица над 65-годишна възраст до магазини и аптеки беше ограничен до два часа сутрин. Така голяма част от възрастните хора бяха лишени от възможността да пазаруват, а пред кабинетите на личните лекари в интервала 8 – 9:30 се струпаха хора, които бързаха да вземат рецептите си, за да успеят да си купят лекарствата до 10 часа. В същото време редица юристи коментираха, че въведеният с предишната заповед на министъра ограничен достъп на пенсионерите до аптеките и хранителните магазини е незаконен.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!