BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха габровка на пробация за неспазване на карантината

Габровски районен съд осъди жена от Габрово на пробация за неспазване на наложени карантинни мерки, съобщават от съдебната институция.

Подсъдимата Н. Г. е призната за виновна за това, че на 6 май 2020 г. около 13:55 часа в Габрово е нарушила наложената й карантина и е напуснала посочения от нея адрес в Габрово. Деянието е било извършено по време на извънредно положение, свързано с разрастваща се епидемия от COVID-19.

Н.Г. влязла на българска територия от Република Гърция на 25 април 2020 г. С предписание на РЗИ – Хасково е поставена под карантина за 14-дневен срок, считано от 26 април до 9 май 2020 г. Посочила е, че ще пребивава на адрес в Габрово. Въпреки това органите на реда установили на 6 май 2020 г., че подсъдимата управлява лек автомобил в Габрово.

За престъплението Н.Г. е осъдена на пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 7-дневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!