BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 1 април: Карнавалът в Габрово ще има собствена пощенска марка

Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Карнавалът в Габрово ще има собствена пощенска марка, която ще бъде валидирана на официална церемония точно на 1 април в Дома на хумора и сатирата в Габрово. Въпреки че това е денят на шегата, новината съвсем не е на шега, уточняват от Община Габрово.

Специализираният експертен съвет по маркоиздаване към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията одобри темата миналата година, а по визията вече работи художничката Пепа Маркова.

Номиналната стойност на блока с една пощенска марка е 3 лв. Специалният пощенски печат към марката ще бъде предоставен за използване точно три работни дни от валидирането ѝ в централния офис на Български пощи в Габрово, а след това ще бъде прибран за съхранение. В деня на валидирането ще могат да бъдат закупени едва 1000 броя, така че габровци, фенове на карнавала и филателисти ще имат възможност – съвсем по габровски – да направят и добра инвестиция във времето.

Карнавалът в Габрово е най-старият и пищен карнавал в България. Корените му се простират още в края на 19 век. Той е и най-мащабното подобно събитие в страната ни – с повече от 2000 маскирани участници в шествието, разделени в около 100 карнавални картини – забавляващи или осмиващи политически, социални или злободневни теми.

Припомняме, че мотото на тазгодишния карнавал е „Габрово 2020 – между Изтока и Запада“. Събитието ще бъде на 16 май 2020 г.

Материалът От 1 април: Карнавалът в Габрово ще има собствена пощенска марка е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!