BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаите, нарушили противоепидемичните мерки, ще бъдат уволнени

Снимка: ОД на МВР – Благоевград

Полицаите, които са празнували в заведение край Сандански, в нарушение на противоепидемичните мерки, ще бъдат уволнени. Това се разбира от съобщение на дирекцията на МВР в Благоевград.

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов беше разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването в местността Попина лъка, общ. Сандански. При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение, се посочва в съобщението на благоевградската полиция.

Съобразно разпоредбите на Закона за МВР и подзаконовата нормативна база е разпоредено провеждането на дисциплинарни производства срещу четиримата служители. В хода на дисциплинарните производства ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение, се допълва още в съобщението.

От Регионалната здравна инспекция са изготвили актове за нарушения на противоепидемичните мерки, които ще бъдат връчени на участниците в партито и на собственика на заведението.

Проверката беше разпоредена след като в социалните мрежи бяха разпространени клипове от частно парти, организирано от горски служител, в което бяха разпознати и полицаи.

Все още не е ясно какво наказание ще бъде наложено на горския служител, организирал частното парти.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!