BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията арестува директора на Басейнова дирекция в Пловдив (обновена)


Директорът на Басейнова дирекция инж. Цветелина Кънева се качва в полицейския микробус.
Снимка: „Под тепето“

Прокуратура и полиция претърсват сградата на Басейнова дирекция в Пловдив и изземват документи. С полицейско задържане до 24 часа е арестувана директорът на Басейнова дирекция инж. Цветелина Кънева.

Пловдивска медия показа извеждането под конвой на Кънева. Тя не отговори на въпросите на намиращите се там журналисти. Инж. Кънева е начело на дирекцията от 2018 г.

Полицейски бус и двама полицаи с маски и оръжия са на входа пред Басейнова дирекция, показаха в репортажите си от тази сутрин местни медии.

Директорът на дирекцията на МВР в Пловдив комисар Йордан Рогачев е потвърдил пред регионалното издание „Под тепето“, че шефката на Басейнова дирекция инж. Цветелина Кънева е задържана.  Прокуратурата и полицията ще дадат официален брифинг по случая утре. Казусът е различен от замърсяването на реките Юговска и Чепеларска, е уточнил Рогачев.

През отминалите почивни дни районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на „Лъки Инвест“ АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска. След ареста, те бяха задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!