BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата поиска отстраняване на кмета на община Годеч и на негов заместник


Снимка: prb.bg

Специализираната прокуратура поиска от съда отстраняване от длъжност на кмета на община Годеч Радослав Асенов и на заместник-кмета на общината Надя Сотирова. Според обвинението кметът ръководил, а неговият заместник участвал в организирана престъпна група за длъжностни и документни престъпления, незаконно придобиване на средства от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската държава или предоставени от ЕС за съфинансиране на проекти, администрирани от Държавен фонд „Земеделие“. 

На кмета на община Годеч е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 90 хил. лева. Същата по вид мярка е взета и на заместникът му. На двамата обвиняеми са наложени и забрани да напускат страната.

Организираната престъпна група е действала на територията на Софийска област и София-град. За участие в нея са привлечени в качеството на обвиняеми още две лица, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването, в Годеч и в София бяха извършени претърсвания и изземвания, в т.ч. в служебни помещения в община Годеч и в Областната дирекция по безопасност на храните. Иззето бе голямо количество книжа, платежни документи на подставени лица, както и парични суми в лева.

Събирането на доказателства по досъдебното производство продължава. Прокуратурата е поискала и отстраняване от длъжност на двамата ръководители на Община Годеч, тъй като престъпленията, за които са обвинени, са извършени във връзка с работата им. Според държавното обвинение ако продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи заседание по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на двамата обвиняеми.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!