BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов

Снимка: prb.bg

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Нено Димов, съобщиха от спецпрокуратурата.

Нено Димов ще остане e в ареста za72 часа с прокурорско задържане. Екоминистърът беше обвинен в умишлена безстопанственост, защото е дал разрешение за ползване на водата от язовир „Студена“ за промишлени цели на металургичното предприятие „Стомана“ и на „Топлофикация–Перник“.

Според прокуратурата, Димов е правел това, въпреки че е бил предупреден няколко пъти от управителя на ВиК – Перник за намаляващите обеми в язовира.

Министър Нено Димов подаде оставка от поста в МОСВ от ареста, а премиерът Борисов я прие. Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната ваканция на депутатите.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!