BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служители на автомобилната инспекция в Пловдив са задържани с обвинения за подкупи с изнудване


Пресконференция на Окръжна прокуратура – Пловдив.
Снимка: „Под тепето“

Трима инспектори на Държавната автомобилна администрация (ДАИ) – Пловдив са задържани за 72 часа в резултат на проведената преди два дни операция

по разкриване на корупционни престъпления. Служителите са обвинени в получаване на подкупи чрез изнудване на собственици на транспортни фирми. Временно изпълняващият длъжността директор на пловдивската автомобилна администрация е освободена от ареста, тъй като не са били намерени доказателства за нейната съпричастност към корупционната схема, предаде регионалното издание „Под тепето„.

Представители на две дружества са застанали пред разследващите и са дали детайлна информация как и защо за били притискани от инспекторите, както и колко пари са им давали. Информацията бе представена днес по време на пресконференция на окръжна прокуратура – Пловдив От прокуратурата се надяват и други транспортни фирми да съобщят ако са давали подкупи на служителите на ДАИ в града под тепетата. Сред изнудваните било и дружество за международен транспорт с 300 тира, собственост на холандски гражданин. Управителят му признал за два подкупа от по 5 хил. лева, взети от инспекторите за последните 2 години. Останалите подкупи били от по 100 лева, но многобройни за различни нарушения като липсата на пътни листове например, допълва по темата БНР.

Според изнесената днес от разследващите информация, единият от испекторите освен апартамента си притежавал още 12 новопостроени жилищни имота, които се водят на името на родителите му и на безработния му брат. Той не плащал всички данъци за тях, така че ще му бъдат повдигнати и обвинения за данъчни престъпления, като е уведомена НАП да направи необходимата проверка за това.

Ако обвиненията срещу тримата задържани служители се докажат, ги грози затвор от 3 до 10 години и глоба в размер на 20 хил. лева.

Временно изпълняващият длъжността директор на автомобилната администрация в Пловдив е била задържана, но освободена, тъй като не са намерени доказателства за съпричастност към корупционната схема, е съобщил окръжният прокурор Румен Попов, цитиран от „Под тепето“.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!