BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ценко Чоков е освободен от ареста срещу 200 хил. лева гаранция


Снимка: Скрийншот bTV

Бившият кмет на село Галиче и настоящ кандидат за кмет на община Бяла Слатина Ценко Чоков е освободен срещу гаранция от 200 хил. лева. Информацията е на Апелативния специализиран наказателен съд.

Определението за освобождаването на Ценко Чоков, който е с невлязла в сила присъда като ръководител на банда за рекет, лихварство, побои и палежи, е подписано с особено мнение на съдия Костова, се разбира от съобщението на съда.

Чоков бе под домашен арест заради влошено здравословно състояние. В края на миналата година обаче прокуратурата поиска той да бъде върнат в ареста, след като нарушил мярката си за неотклонение и е забелязан в ресторант в София.

Кандидатурата му за кмет е внесена от местна коалиция „Новото време“, в която влизат едноименната партия, НДСВ и ДПС, предаде bTV. Домашният арест на Чоков пък е бившият Младежки дом на Галиче (негова собственост), къдeто преди месец Ценко Чоков отбелязал рожденния си ден, показа в репортаж от село Галиче телевизията.

Присъдата от 4,5 години затвор не била пречка за кандидатирането на Чоков, тъй като в момента той я обжалва.

Съпругата на Ценко Чоков в настоящите избори е кандидат за кмет на село Галиче, предадоха местните медии.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!