BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефката на Басейнова дирекция в Пловдив е обвинена в безстопанственост


Директорът на Басейнова дирекция – Пловдив Цветелина Кънева беше арестувана вчера за 24 часа.

Прокуратурата е повдигнала обвинение за безстопанственост на арестуваната вчера Цветелина Кънева, директор на Басейнова дирекция в Пловдив. Това съобщи на пресконференция днес пловдивският окръжен прокурор Румен Попов.

Кънева е задържана за срок от 72 часа с постановление на проверяващия прокурор. Обвинението е за това, че след установяването на незаконен сондаж и водочерпане на територията на Захарен завод, тя е допуснала нерегламентираната практика да продължи. Това се случва след издаване на две наказателни постановления на юридическото лице преди повече от година, които то веднага плаща. След което не са предприети никакви мерки, за да се преустанови това незаконно водочерпане, посочва Румен Попов, цитиран от регионалното издание „Под тепето“.

„Оставам без кадри“, заяви тази сутрин пред БНТ министърът на околната среда Емил Димитров във връзка с ареста на директора на Басейнова дирекция в Пловдив. По думите му сондажите са установени през 2003 г., а директорката на звеното Цветелина Кънева е на този пост от две години. Икономическа полиция не е заловила този, който не е закрил сондажите, не е заловила и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура да загробва материали. Страда, този който е на Басейнова дирекция, подчерта министърът. Той осъди ареста на Цветелина Кънева, който според него трябва да стресира системата.

Димитров отбеляза, че сега никой не иска да поеме временно функциите на директор в Басейнова диркеция – Пловдив, тъй като хората се страхуват, че за нещо ще ги арестуват. Според екоминистъра хората не желаят да работят за държава, в която каквото и да направят ги арестуват.

Явно гледаме много филми за Рамбо, каза Димитров.

Димитров заяви, че всеки момент трябва да се очаква шефът на РИОСВ – Пловдив, който от две седмици там е директор, да е отговорен, че години наред са депонирани отпадъци.

Още днес този човек го отзоваваме да си идва в София, няма нужда нещо да е траело 20 години и накрая да отиде някой, да състави актовете, да предприеме действия и той да се окаже виновен за това. На въпрос кой ще назначи на негово място министърът каза: Ще намерим някой глупак като мен да оглави министерство или да оглави дирекция там, за да може след два часа да го арестуват него, за да покажат колко много се работи, посочи още Димитров.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!